perjantai 11. tammikuuta 2008

Porkkanarieska

Porkkanarieska
1kg porkkanoita
5dl keitinlientä+maitoa
1-2tl suolaa
½kg vehnä-tai hiivaleipäjauhoa
(vähän voisulaa)

Kuori porkkanat ja keitä kypsiksi kevyesti suolalla maustetussa vedessä.Ota liemi talteen ja survo juurekset.
Mittaa keitinliemi ja lisää maitoa, jotta saat lientä n 5dl. Lisää neste juuressoseen joukkoon. Sekoita taikinaan suola ja jauhot. Voit halutessasi lisätä joukkoon vähän voisulaa. Taputtele taikinasta runsaan sentinpaksuisia leipäsiä. Pistele leipäset ja paista +275 ja n 15min

2 kommenttia:

umbramaj kirjoitti...

Tulisiko näistä ihan yhtä hyviä jos laittaisin maidon sijaan vettä nesteeksi keittoveden lisäksi? Täällä on paljon ihania rieskan ohjeita, näistä pitää edes jotain kokeilla!

Tinttu kirjoitti...

En oo kokeillu että miten toimisi veden kera, mutta eiköhän se onnistu. Tai sit joku soija jogurtti vois kan toimia jos maito/maitotuotteet ei käy mahalle...