torstai 10. huhtikuuta 2008

Sitruunalla täytetty broileri

1 kokonainen broileri
2-3 sitruunaa
n 8-10 kpl valkosipulin kynsiä
rosmariinia
tinjamia yms mausteita
suolaa
1 pkt pekonia

Laita Broileri uunivuokaan. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen
Laita broilerin sisälle suolaa ja pippuria.
Pese sitruunat ja paloittele niistä viipaleiksi kuorineen. Kuori valkosipulin kynnet ja halkaise pituus suuntaan. Viiltele kolmanteen sitruunaan viiltoja mutta siten että se jää kokonaiseksi. Aseta tämä sitruuna broilerin sisälle kokonaan. Sido jalat kinni tai laita aukko kiinni hammastikuilla tai varrastikulla. Laita broilerin nahan sisälle (lihan ja nahan väliin) suolaa, yrttejä , sitruunalohkoja ja valkosipulin kynsiä. Nahka venyy hyvin joten niitä saa liikuteltua nahan alla tasaisesti joka puolelle. Etenkin paksujen lihakohtien päällä kannattaa olla kunnolla. Ripottele suolaa vielä nahan päälle . Lado pekonisiivut broilerin ylitse ja paista 175 asteisessa uunissa kunnes on kypsää , 45min-1h

Seuraksi sopii hyvin veneperunat ja raikas salaatti

1 kommentti:

sarihoo kirjoitti...

Ostin Hulluilta Päiviltä kokonaisen kanan ja tämähän kuulostaa ihan täydelliseltä ohjeelta :) Kiitos ideasta jo etukäteen. En ole ikinä aikaisemmin kokonaista kanaa tehnytkään, mutta ohje kuulosti helpolta.