maanantai 9. marraskuuta 2009

Mansikkainen isänpäiväkakku





Näiden moussejen perusohjeet on Hellapoliisin mousseohjeista..

Mansikkamousse
pussillinen pakastemansikoita n 400g/tuoreita mansikoita
2,5dl vispikermaa
200g tuorejuustoa
creme fraichea
6liivatelehteä
1½-2dl sokeria
2tl vanilja sokeria

Laita liivatteet kylmään veteen pehemenään.
Sulata ja soseuta mansikat. Paras sose tulee hieman kohmeisista mansikoista.
Vispaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon tuorejuusto sekä ranskankerma. Sekoita vaahtoon mansikka sose, sokeri ja vanilja sokeri. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne pieneen tilkkan kuumaa vettä tai mehua. Kaada vaahdon joukkoon ohuena nauhana ja sekoita hyvin.

Valkosuklaa mousse
2 munaa
0,5dl sokeria
200g valkosuklaata
2,5dl vispikermaa
5liivatelehteä




Nämä ovat moussen perusohjeet ja tässä on 6 munan kakkuun ehkä hieman jopa liikaa. Lopuista voi rakentaa vaikka jälkiruokamaljat laittamalla kahtena kerroksena moussea tai sitten ohjetta voi muokata.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita munasokeri vaahto sekä kermavaahto varovasti käännellen sekaisin. Lisää sulatettu valkosuklaa ohuena nauhana varovasti ja sekoita hyvin samalla. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata kuumaan vesi tilkkaan. Kaada hyvin sekoittaen moussen joukkoon.

Leikka kakkupoha 3 osaan, jos paistoit kakun rengas vuokassa voi kakun rakentaa irtopohjavuokan renkaan sisälle joka pitää sen kasassa hyytymisen aja. Jos ei ole sellaista niin voi käyttää foliota tai elmukelmua jolla reunat vuorataan ettei mousse valu ulos.Laita ensimmäinen kakkupala pohjalle ja kostuta pullasutia apuna käyttäen mansikan makuisella mehulla. Kaada ensimmäiseen väliin mansikka moussea. Laita toinen kakkukerros päälle ja kostuta taas pullasudilla. Kaada tähän väliin valkosuklaa mousse jonka päälle viimeinen kakkukerros. Kostuta myös tämä pulla sudilla.


Mansikka sose
400g mansikoita
4 liivatelehteä
4-5 rkla tomusokeria

Päällisen voi koristella sulatetusta suklaasta tehdyillä raidoilla.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen
Soseuta mansikat kohmeisina ja lisää joukkoon sokeri.
Sulata liivatteet kuumaan vesitilkkaan ja kaada soseen joukkoon. Kaada sose kakun päälle ja hyydytä koko kakkua kylmässä 2-3 tuntia.

Hienot koristeet saat sulattamalla tummaa suklaata ja pursottamalla sitä leivinpaperille. Hyydytä koristeet jääkaapissa.

Reunakerma

5dl vispikermaa
3rkl vaniljakreemijauhetta.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää kreemijauhe vähitelllen joukkoon, vatkaamisen aikana.

Ota kakku jääkaapista ja poista irtopohjarengas/muovit/foliot ja pursota kermavaahtoa reunoille. Suklaakoristeet kakun päälle.



Ei kommentteja: