perjantai 5. marraskuuta 2010

Tulinen tomaattipaprika keitto


1 tölkki tomaattimurskaa (esim chilimaustettu) tai n 5 tuoretta tomaattia kaltattuna ja murskattuna.
1dl vettä
n 1 rkl oliiviöljyä
(tuoreita basillikan lehtiä)
soijakastiketta
2 paprikaa (voi käyttää vaikka kahta eri väristä )
n 5 valkosipulin kynttä
1 sipuli
n 50-100 g maustettua tuorejuustoa esim paprika chili
Ruokakermaa
tabascoa tms tulista chilikastiketta. Voi myös käyttää tuoretta chiliä.
Suolaa ja pippuria maun mukaan



Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Laita kuoritut valkosipulin kynnet kokonaisten paprikoiden sisälle.Kuori ja halkaise sipuli. Paahda sipulia ja paprikoita kokonaisina uunissa n tunnin-puolitoista että kuoret irtoavat. Samalla valkosipulit pehemenevät paprikoiden sisällä.

Sillä aikaa kun paprikat paahtuvat kaada tomaattimurska (ja revityt basillikan lehdet) kattilaan, lisää hieman vettä ja oliiviöljyä ja keitä kokoon miedolla lämmöllä. Jos käytät tuoretta chiliä niin lisää se paloina tässä vaiheessa tomaattimurskan kanssa pehmenemään. Lisään joukkoon loraus soijakastiketta.

Lisää sekaan paahdetut kuoritut paprikat reilun kokoisina paloina vaikka repimällä pehmeä paprika , lisää myös sipuli ja valkosipulin kynnet. Keitä kasaan vielä hetki. Lisää tuorejuusto ja ruokaerma, hienonna seos sauvasekoittimella soseeksi. Anna kiehua vielä hetki ja lisää chilikastike . Tarkista maku ja lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

Tarjoile parmesan lastujen kera seuranaan tuoretta vaaleaa patonkia tai sämpylää. Päälle voi laittaa parmesanin tilalle vaikka hieman smetanaa tai cremefraiche ja koristella keiton sillä.

Ei kommentteja: