Pohja:
½ kg vehnäjauhoja
250 g margariinia
½ tl suolaa
1 dl vettä
1 kananmunaa
Täyte:
600g lämminsavukirjolohta silputtuna
1 sipuli
1 dl silputtua tilliä
2 dl kermaviiliä
2 dl juustoraastetta
3 kananmunaa
3 tomaattia
1 dl juustoraastetta
1. Nypi vehnäjauhot pehmeän mergariinin sekaan, sekoita suola joukkoon. Lisää pohjaan vesi ja kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi, ja anna sen vetäytyä hetkisen jääkaapissa, kunnes täytteen aineet ovat valmiina.
2. Silppua kirjolohi pieniksi paloiksi, kuori ja pilko sipuli haluamaasi muotoon; joko renkaiksi tai silpuksi. Silppua tilli, viipaloi tomaatit ja sekoita juustoraaste,kermaviili ja kananmunat. Jätä 1 dl juustoraasteesta kuorrutukseksi.
3. Kokoa piiras painelemalla taikina piirasvuoan pohjalle, myös reunoille. Laita täytteet pohjan päälle: kaada kananmuna-juustoraasteseos ja mausteita mielen mukaan seuraavaksi. Kuorruta vielä juustoraasteella, jos tahdot herkutella.
4. Paista 225 asteessa uunin keski-osassa noin 20-30 minuuttia, riippuen piirakan paksuudesta.
3 kommenttia:
Kiitos ohjeesta, kopioin tuon piiraan ohjeen ehdolle ristiäistarjottaviini. =)
Heips,
kokeilin reseptiä puolet pienempänä(on menossa juuri uuniin) ja tähän mennessä vaikuttanut oikein hyvältä! Ainoastaan tuo kermaviili jäi mietityttämään, kai sekin on tarkoitus käyttää ;)
-Mirkku-
Juu se kermaviili kuuluu täytteeseen vaikka se siis oli unohtunut mainita näköjään ohjeessa :-D Nyt on ohje korjattu...
Lähetä kommentti