perjantai 26. lokakuuta 2007

Savulohipiiras

Tämän ohjeen olen joskus jostain löytänyt, en harmikseni muista mistä mutta kokeiltu on ja tästä tule erittäin hyvää.


Pohja:

½ kg vehnäjauhoja
250 g margariinia
½ tl suolaa
1 dl vettä
1 kananmunaa

Täyte:

600g lämminsavukirjolohta silputtuna
1 sipuli
1 dl silputtua tilliä
2 dl kermaviiliä
2 dl juustoraastetta
3 kananmunaa
3 tomaattia
1 dl juustoraastetta

1. Nypi vehnäjauhot pehmeän mergariinin sekaan, sekoita suola joukkoon. Lisää pohjaan vesi ja kananmunat. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi, ja anna sen vetäytyä hetkisen jääkaapissa, kunnes täytteen aineet ovat valmiina.

2. Silppua kirjolohi pieniksi paloiksi, kuori ja pilko sipuli haluamaasi muotoon; joko renkaiksi tai silpuksi. Silppua tilli, viipaloi tomaatit ja sekoita juustoraaste,kermaviili ja kananmunat. Jätä 1 dl juustoraasteesta kuorrutukseksi.

3. Kokoa piiras painelemalla taikina piirasvuoan pohjalle, myös reunoille. Laita täytteet pohjan päälle: kaada kananmuna-juustoraasteseos ja mausteita mielen mukaan seuraavaksi. Kuorruta vielä juustoraasteella, jos tahdot herkutella.

4. Paista 225 asteessa uunin keski-osassa noin 20-30 minuuttia, riippuen piirakan paksuudesta.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta, kopioin tuon piiraan ohjeen ehdolle ristiäistarjottaviini. =)

Anonyymi kirjoitti...

Heips,
kokeilin reseptiä puolet pienempänä(on menossa juuri uuniin) ja tähän mennessä vaikuttanut oikein hyvältä! Ainoastaan tuo kermaviili jäi mietityttämään, kai sekin on tarkoitus käyttää ;)

-Mirkku-

Tinttu kirjoitti...

Juu se kermaviili kuuluu täytteeseen vaikka se siis oli unohtunut mainita näköjään ohjeessa :-D Nyt on ohje korjattu...