tiistai 30. lokakuuta 2007

Tortillapohjat

Tortillapohjia saa kaupasta mutta niitä voi tehdä myös itse. Oma tekoinen on hyvän makuinen ja suht helppo tekoinenkin. Kaulimisessa vain on vähän työtä.

Seuraavasta määrästä riittää runsaasti kahdelle mutta neljälle tekisin annoksen puolitoista kertaisena..

  • 4dl vehnäjauhoja
  • 1tl suolaa
  • ½tl leivinjauhetta
  • ½dl kasviöljyä
  • 1,5dl kuumaa vettä
Lisää vehnäjauhoihin suola ja leivinjauhe ja sekoita.Kaada joukkoon öljy ja nypi sekaisin. Kaada joukkoon kuuma vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Laita kylmään vetäytymään.

Kauli taikinasta ohuen ohuita pyöreähköjä lettusia jotka paistetaan kuivalla kuumalla teflon pannulla nopeasti. Riittää että siinä on vähän ruskeita pilkkuja pinnassa eli ihan pienen hetken verran ettei kuivu liikaa. Levy voi olla 4-5lla.
Laita valmiit pohjat liinan alle että pysyvät pehmeinä.

vinkki. Tee taikinasta ensin palloja jotka kaulitset levyiksi. Kaulitse ensin kerralla pari kolme valmiiksi jonka jälkeen aloita pohjien paisto.Pidä taikinapallot muovikelmun alla. Tästä hommasta selviään yksinkin mutta auttaa jos näitä tekee kaksin jonkun kanssa että toinen vahtii pohjia ja toinen kaulitsee niitä.

Näiden kanssa tarjottavaksi sopii salaatti, kurkkukuutiot,paprika, jalopenot,fetajuusto,oliivit,herkkukurrku,texmex-salsa,kermaviilikastike,valkosipulikastike..jne jne.

Mä itse laitan tarjolle aina edellä mainittuja ja jokainen syöjä valitsee itse täytteet. Tarjoiluastiaksi käy hyvin joku laakea tarjotin tms johon eri kasvikset jaotellaan omiin osastoihin. Jauheliha, kana tai liha kastike tarjoillaan omasta kupistaan kuten myös kylmät kastikkeet. Pohjan täytän aina laittamalla pohjalle lämmintä kastiketta, vihanneksia, fetaa, jalopenoja yms ja päälle kermaviili kastiketta tai valkosipulista salaatinkastiketta. Taittelen pohjan aina vähän taskun malliseksi..

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hyvä ohje, olen vasta 2 kertaa tehnyt, mutta molemmilla kerroilla on onnistunut hyvin! Kiitos hyvästä ohjeesta :)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä ohje, mutta yhdestä taikinasta tekee mielestäni aika vähän. Itselläni siitä tuli kuusi lettua.

Marppa kirjoitti...

Tosi hyvä ohje! :) Tein ja maistu paremmalta mitä kaupan pohjat. Eipä tartte enää ostaa näitäkään ku oli ihan älyttömän helppoja tehä! :) Kiitos sulle!

Tinttu kirjoitti...

Annoksen ohje on 2lle hengelle ☺