Tarte Tatin - kumottu omenatorttu (noin 10 annosta)

Taikina: 100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria ripaus suolaa
2 rkl kylmää vettä

Täyte: 6-7 omenaa tai päärynää lohkoina
100 g voita
1 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria

Valmista taikina. Sekoita huoneenlämpöiseen rasvaan vehnäjauhot, sokeri ja suola. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele litteäksi levyksi ja kääri kelmuun. Anna jähmettyä kylmässä.


Mä olin tällä kertaa laiska ja kokeilin tehdä valmiista lehtitaikinasta tuon eli laitoin omenat ja sokerit uunipannulle. En omistanut fariinisokeria joten laitoin desin sokeria ja puoli desiä siirappia. Paistoin omenalohkot pannussa sokeri kera n viitisen minuuttia. Kaadoin seoksen piirasvuokaan ja päälle laitoin hieman kaulitun voitaikinan siten että taitoin reunat vuokaan sisälle. Pistelin reiät päälle ja paistoin uunissa n 15-20 min. Mulla oli kiertoilmauunissa kierto päällä sillä samaan aikaan siellä paistettiin muutakin joten tuo valmistui vähän nopeammin.
Paistamisen jälkeen kumotaan sitten oikein päin tämä esim tarjoilulautaselle tai toiseen vuokaan.
Keralla käy vaahdotettu vanilja kastike tai kunnon vaniljakerma jäätelö koristeltuna siirapilla!


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti