Voi taikinasta saa hyviä täytettäviä coctailpaloja. Eli siis se lehtitaikina levy.
Taikina sulatetaan huoneen lämmössä. Sitä voi kaulia vähän ohuemmaksi, otetaan muotilla esim tähti tai vaikka sydän palasia jotka voidellaan kananmunalla ja paisetaan uunissa.+200 n 5-10 min. Kun ovat jäähtyneet leikataan kahtia niinku esim sämpylät ja täytetään.
Olen itse laittanut vielä ennen paistamista voitelun jälkeen esim sesamin tai pellavan siemeniä, näin voi myös erotella esim kala ja lihatäytteiset toisistaan.
Hyvät täytteet tulee esim näin
aurajuustomurua
sulate tai tuorejuustoa
silputtuja yrttejä mm persilja, ruohosipuli
sekoitetaan aineet yhteen ja annostellaan väleihin.
*****************
kinkkua
aurinkokuivattua tomaattia
tuorejuustoa
****************
metvurstia
majoneesia
paprikaa
tomaattipyrettä
(kurkkusalaattia tai herkkukurkkua)
*********************************
sekoita sauvasekoittimella täyteaineet hienoksi ja laita väliin...
Täytteeksi käy myös valmiit kaupan suolaiset salaatit esim sienisalaatti
Täyttää voi myös jollain makealla vaikka valkosuklaa nougat moussella , omena tms marmeladialla ja miksei myös luumusoseella jolloin ovat coctail versio tähtitortuista.
tiistai 13. marraskuuta 2007
Täytetyt voitaikina tähdet
luokkatunnisteet:
coctail palat,
illanistujaisiin,
suolaiset leivonnaiset
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti