sunnuntai 9. maaliskuuta 2008

Fetatäytteiset broilerin fileet

Tämä ohje on sellaisista korteista joita ukon poikamiesaikoinaan tuli kerättyä kauan sitten. Oli pitkän aikaa hävyksissä ja äsken sen löydettyäni päätin tuoda ohjeen tänne sellaisena kun itse sitä toteutan.

4 broilen rintafilettä
n 100g fetajuustoa, ehdottamasti tähän sopii parhaiten rasvainen feta kuten patros palana
1½dl murustettua vaaleata leipää
½dl ruohosipuli silppua
2 valosipulin kynttä
mustapippuria myllystä
1 sitruuna
1-2rkl oliivi öljyä (muukin öljy käy)

Laita uuni lämpiämään 175c. Voitele uunivuoka öljyllä
Leikkaa fileisiin viilto keskelle tai ne voi myös leikata sillä tavalla auki että yksi file leviää kaksin kertaiseksi (en osaa paremmin selittää, mutta siten leikatun pystyy vaikka rullaamaan)
Pese sitruuna ja raasta kuori, purista sitruunasta mehu.
Murenna feta kulhossa, lisää leipämuru, ruohosilppu, valkosipuli puristettuna, mustapippuri, puolet sitruunamehusta sekä kuoriraasteesta. (puolet jätetään fileiden päälle)
Täytä fileet varovasti täyteseoksella. Aukon voi halutessaan sulkea hammastikulla. Tai jos on leikannut fileen leveäksi niin sen voi rullata ja sen jälkeen sulkea hammastikulla.
Nosta fileet voideltuun uunivuokaan.
Sekoita kulhossa oliiviöljyyn loppu sitruunamehu ja kuoriraaste, voitele fileet seoksella.
Paista uunin keskitasossa n 30min, kunnes liha on läpikypsää. Voitele fileitä paistamisen aikana sitruuna-öljy seoksella. Käännä fileet paiston aikana kerran.
Tarjoa salaatin ja patongin kanssa.

Ei kommentteja: