lauantai 8. maaliskuuta 2008

Lempeän tulista possua smetanassa haudutettuna

En nyt keksinyt tälle mun ruokalajille parempaa nimeä. Tämän ruoan innoittajan toimi suosikki ravintolassani tarjottava ruukku jossa siis taikina kuori päällä. Itse teen tämän possun sisäfileestä mutta voi käyttää mitä tahansa lihaa tietysti sen sopivuus huomioiden. Possussa hyvä puoli on lihan mureus verrattuna naudan lihaan. Naudan lihaa pitää kypsentää pidempään että se pehemenee.

Possun sisäfilee tai possun suikaleita (sisäfiee laadukkaampaa)
punainen paprika
1 iso sipuli
1-2 valkosipulin kynttä
Herkkukurkku
chilikastiketta
3-4dl kermaa
1 smetana prk

Pilko liha pienikis paloiksi ja ruskista pannulla. Mausta palat chilikastikkeella jota käytetään maun mukaan. Laitoin itse n ½dl koska tykkään tulisesta ruoasta. Lisäksi jauhoin myllystä kuivattua chiliä päälle. Mausta suolalla ja lisää joukkoon vielä n ruokalusikallinen sokeria tai hunajaa. Kaada seos uunivuokaan
Siivuta sipuli ja suikaloi paprika ja laita pannuun ruskistumaan. Pannua ei tarvitse pestä välissä vaan lisää siihen vain nokare voita tai vähän öljyä. Kuullota sipuli ja paprikasuikaleet. Kaada päälle kerma ja kaada seos uunivuokaan. Viipaloi valkosipuli/t ja laita vuokaan. Lisää vuokaan vielä silputtu herkkukurkku ja smetana sekä myllystä mustapippuria.Sekoita aineet sekaisin ja laita vuokaan kansi tai folio ja anna hautua 175-200 asteessa n puolisen tuntia. Keitä lisukkeeksi riisiä.

Mies kiitteli että ruoka on taivaallista joten täytyy olla siis hyvää muidenkin kuin itseni mielestä :-)

ps tämän voi tehdä myös taikinoiduissa ruukuissa

Ei kommentteja: