torstai 10. huhtikuuta 2008

Metsästäjän leipä

Raskauden aikaisia mielitekoja tämäkin

Eli paiston jauhelihapihvejä reippaan määärän kun lapset halus hampurilaisia. Itselle ei hampparit maistuneet joten mietin että miten nautin pihvini. Alkoi tekemään mieli metsästäjän leipää..

Näin sitten pakkasesta sienet sulamaan ja pannu kuumenemaan...

Metsästäjän leivät

4:lle

4 isoa paahtoleipä viipaletta tai muuta vaaleaa leipää. Olen joskus tehnyt ruisleivästäkin
4 jauhelihapihviä
sienikastiketta n 3-4dl sieniä (riippu kuinka reilusti sieniä haluaa kastikkeessa olevan)
Juustoraastetta.

Sienikastike

Kuumenna pannulla nokare voita ja sienet. Kaada päälle purkki kermaa (+ranskankermaa) ja anna hautua hetki. Kastike saa olla aika jämäkkää

Leipien rakennus
Lado paahtoleipäviipaleet uunivuokaan. Laita jokaisen leivän päälle jauhelihapihvi ja jaa kastike tasaisesti leiville. Ripottele päälle juustoraaste ja kuorruta 200 asteisessa uunissa n 15 min kunnes juusto saa hieman väriä..

Nauti salaatin ja hyvän oluen kanssa! (nyt pitää olut jättää väliin kun on tässä tilassa, kivennäisvesi saa ajaa sen asian)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tätäkin himoitsen nyt syksyllä kun sieniä saisi metsästä.. On nimittäin todella hyvää ja suosittelen kokeilemaan.

t:ex