sunnuntai 20. huhtikuuta 2008

Mississippi mudpie





Mississippi mud pie eli Mississipin suklaatorttu

Tämä on todella todella makeaa ja koukuttavaa. Olen nähnyt tästä useitakin eriohjeita mutta tämä on kyllä vaahtokarkkifanin unelma.

Valmistaminen on helppoa mutta torttua hyydytetään kylmässä pari tuntia eli kannattaa ottaa se huomioon.
Pohjaa ajattelin seuraavan kerran muuttaa sillä ohjeessa on käytetty voitaikinaa ja se on mielestäni hieman sitkeätä, pie pohja voisi sopia paremmin.

Tässä kuitenki resepti voitaikinapohjan kanssa:

N. 10 palaa

Pohja:
n 175g pakastevoitaikinaa
½ appelsiinin kuori

Täyte ja kuorrutus
6rkl ruokakermaa
200g vaniljan makuisia vaahtokarkkeja
225g karkeaksi rouhittua tummaa suklaata
4½dl vispikermaa
1½dl ranskan kermaa
1tl vaniljasokeria, 1rkl sokeria
kaakaojauhetta tai suklaa rouhetta koristeluun

Säädä uuni +200C. Kauli voitaikina pyöreäksi levyksi jauhotetulla pöydällä, paksuus n 3mm. Kauli raastettu appelsiinin kuori taikinaan. Painele taikina irtopohjaiseen matalaa vuokaan, voi laittaa myös piirasvuokaanjos ei ole laakeata irtopojaista. Tällöin se kuitenkin kannattaa vähän voidella ensin. Vuokan halkaisija n 23 cm.

Pistele pohjaan reikiä ja peitä leivinpaperi palalla, ripottele päälle kuivia herneitä jotta pohja ei kohoa liikaa paistaessa. (tämä onnistuu kyllä ilman niitkin mutta sitten kohonneet kohdat pitää vain tasotella tasaiseksi taas painelemalla). Paista 10 minuuttia. Ota pois herneet ja paperi ja paista vielä toiset 10 minuuttia ja anna jäähtyä.

Laita kerma ja vaahtokarkit kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä kunnes karkit ovat sulaneet. Lisää suklaa rouhe ja jatka kuumentamista kunnes suklaa on sulanut. Anna seoksen jäähtyä.

Vatkaa vispikermasta 2/3 osaa kovaksi vaahdoksi ja kääntele se jäähtyneeseen karkkisuklaa seokseen. Kaada seos voitaikinalla vuorattuun vuokaan ja laita kylmään 2 tunniksi.

Vatkaa loppu kerma ja ranskankerma kovaksi vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja sokerilla. (Itse en maustanut koska mun mielestä se antaa hyvän säväyksen kun jättää päälys kermasta sokerin pois, täytteen jo ollessa näinkin makeata). Kuorruta jähmettynyt torttu kermalla, se onnistuu parhaiten ohuella lastalla tai veitsellä. Ripottele päälle kaakaojauhetta tai suklaa rouhetta.









1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Herkullisen näköinen kakku :P