sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Marinoidut perunat

Tää ohje on kehitetty lähinnä grilliruokia ajatellen eli grilliauksen lisäkkeeksi. Ajattelin nyt näitä ohjeita tänne lisätä kun grillikausikin on käynnistynyt.
Määriä en ole laittanut koska se riippuu täysin perunoiden määrästä. Mutta marinadia on hyvä olla sen verran että kaikki perunat ovat selkeästi öljyisiä, mutta ei niin paljoa että "uivat" öljyssä. Itse teen aina n 1-1,5kg perunoita 4-6 hengelle ja öljymarinadia n 1dl+ mausteet. Vähemmälle määrälle sitte tietty vähempi marinadia. Mutta silmämääräisesti arvion nuo. Valkosipulin ystävänä valkkaria on sitte joku 5 kynttä puristettuna tai hyvin hakattuna

Perunoita

Marinadi
öljyä
suolaa
vähän sokeria
mustapippurirouhetta
valkosipulin kynsiä
tuoretta tai kuivattua tinjamia
rosmariinia
tilliä

Kiehauta eli esikeitä perunat kuorittuna ja viipaloituna tai veneperunoina (halkaistaan perun pystysuunnassa kuuteen tai kahdeksaan osaan...)
nopeasti n 5-10min riippuen koosta ja paksuudesta. Ohuet siivut nopeasti, parissa minuutissa ja paksut veneperunat sitten vähän pidemmän aikaa.

Perunat voi marinoida myös raakoina mutta sitten kypsyminen vaatii grillissä, uunissa tai pannussa hieman pidemmän ajan.

Esikeitetyt, valutetut ja huuhtaistut perunat laitetaan keittämisen jälkee tuohon mausteliemeen ja annetaan vetäytyä puolisen tuntia. Paistetaan joko muurinpohjapannussa tai paistinpannussa..tai siten leivinpaperin päällä uunissa...

Jos teet raaoista perunoista niin laita huuhtaistut ja valutetut lohkot/siivut marinadiin ja anna maustua ½t-1t

Paista marinoidut perunat muurikassa, pannussa tai uunissa kunnes ovat kypsiä.

Kermaviilikastike sopii hyvin kyytipojaksi...

Ei kommentteja: