torstai 5. helmikuuta 2009

Vihreääsalaattia, auringonkukan siemeniä ja ruiskrutonkeja


Rucolaa
jäävuorisalaattia tai ruukku jää salaattia
(Lollo rossoa)
Punasipuli
auringonkukan siemeniä
kevyttä juustoa n 50g
ruisleipäsiivu
(herkkusieniä tuoreena)
oliiviöljyä
mausteita

Huuhdo ja valuta salaatit. Revi jääsalaatti ja lollo rosso (tms) hyvä kokoisiksi paloiksi salaatti kulhoon, lisää pesty rucola.
Leikkaa sipuli renkaiksi ja lisää joukkoon
Revi tai leikkaa ruisleipä pieniksi paloiksi.
Laita pannulle oliiviöljyä tilkka ja ja pyörittele ruisleipäpalat öljyn kanssa sekaisin ja paahda niitä pannulla. Voit maustaa esim valkosipulijauheella tai murskalla tai vaikkapa yrteillä ne.
Laita esim lautaselle jäähtymään.(Huuhdo ja pilko herkkusienet ja paista herkkusieni viipaleet kuumalla pannulla kypsiksi)
Paahda samalla tavalla myös auringonkukan siemenet kuumalla pannulla oliiviöljyä ei tarvita.

Kaada jäähtyneet krutongit ja auringokukan siemenet salaattien päälle.Höylää kevyestä juustosta esim arlan kadet 5% juusto siivuja päälle!(myös parmesan lastut käyvät)
Nauti balsamiviinietikka kastikkeeen kanssa.

Ei kommentteja: