lauantai 4. heinäkuuta 2009

Yrttipekoni haudutettua porsaan ulkofilettä

1 porsaan ulkofilee
yrttimaustetta kuten tinjamia,basillicaa,(rosmariinia)ruohosipulia.
2-3 valkosipulin kynttä
1 sitruuna
Lisäksi mustapippuria ja suolaa
1-2rkl oliiviöljyä.
1paketti pekonia

Laita liha huoneen lämpöön hyvissä ajoin ja tässä vaiheessa sen voi suolata. Itse uitin reilusti suolatussa vedessä, mutta kyllä sen voi pintaankin ripotella.

Ruskista fileen pinta pannulla kauniin väriseksi, (tarkoitus on ainoastaan tehdä pinta ja loput kypsytetään uunissa)joka puolelta.
Ripottele laakealle lautaselle reilusti yrttejä joko kuivattuna tai vielä parempi tuoreena silputtuna. Raasta sitruunan kuori ja purista sitruunasta mehu lautaselle. Lisää joukkoon mustapippurirouhetta reilusti ja puristetut valkosipulin kynnet. Sekoita tasaiseksi ja lorauta joukkoon oliivi öljyä.

Laita valmiiksi kaksin kolmin kertainen folio johon pekoni paketista puolet siten että se on n sen lihan mitan sillen vinottain aselteltu. Nosta ruskistettu liha yrttimauste lautaselle ja hiero toiselle puolelle n puolet seoksesta. Nosta liha pekoniviipaleiden päälle foliolle. Hiero loput yrttimausteet lihan pintaan ja laita päälle loput pekonipaketin sisällöstä. Kääri liha tiiviiseen pakettiin ja kypsennä miedossa lämmössä uunissa kypsäksi.
Tarjoa lisänä esim juustokastike ja veneperunat tai yrttinen kermaviilikastike perunoiden kera.

Ei kommentteja: