tiistai 29. syyskuuta 2009

Kebabbia


Suurena kebabin ystävänä päätin kokeilla itse kebab lihan tekoa kun löysin netissä surffatessani ohjeita sen tekemiseen. Pohjana käytin täältä löytämääni ohjetta mutta tapani mukaan muokkasin sitä hieman. Lopputuloksesta voisin todeta että ihan ok muta tarvitsee sitä vielä muokata että ensikerralla ehkä enemmän mausteita siihen sitten...

Perusohje tuossa ja vieressä tähdin merkattuna omat muokkaukseni...

1kg naudan jauhelihaa *käytin sika nautaa*
25g (n. 2 rkl) suolaa
20g (vajaa 2 rkl) mustapippurirouhetta
tilkka oliiviöljyä

* Lisäsin vielä soijakastiketta ja punaviinin jämät (oli n puolisen desiä)*

Sekoita mausteet oliiviöljyyn niin että muodostuu paksu tahna. Yhdistä maustetahna huolellisesti sauvasekoittimella jauhelihaan. *käytin yleiskoneen k vispilää joka on tarkoitettu esmi piparkakkutaikinoille*

Muotoile massasta tiukka makkaratangon paksuinen ja muotoinen pötkö, varmista että ilmakuplat poistuvat massasta kokonaan.

Kääri pötkö tiukasti kaksinkertaiseen folioon. Paista 100-asteisessa uunissa 4 tuntia *paistoin 150 asteessa reilu 3 tuntia*, ja nosta sen jälkeen uunista vetäytymään vielä puoleksi tunniksi. Leikkaa pötköstä pitkittäin ohuita lastuja terävällä veitsellä. Lastut voit vielä levittää leivinpaperin päälle uunipellille(tai käyttää nopeasti paistinpannussa) ja käyttää grillivastuksen alla kuumassa uunissa nopeasti saamassa väriä pintaan.



Teimme tästä sisäänleivotun kebabin eli pitsataikina levyksi ja keskelle vähän oliiviöljyä,aurajuustoa,juustoraastetta kebablihaa, juustoraastetta lisää , tuoretta sipulia ja jalopenoja. Käännä taikina rullaksi tms että kaikki täytteet jää sisään. Paista kuumassa uunissa niin että taikina kypsyy.

Lisänä tulista tomaattikastiketta (esim sama kuin tulisten lihapullien kastike) ja valkosipulinen jogurttikasti

Jogurttikastike
3dl maustamatonta jogurttia(käytin rainbown jogurttia ihan sellasta perus)
2-3 valkosipulin kynttä
suolaa

Purista valkosipulit jogurtin joukkoon, lisää suola ja tarkista maku!

Ei kommentteja: