perjantai 9. lokakuuta 2009

Tulinen linssikeitto


Flunssan kourissa kaipasin jotain tulista ja samalla myös keittoa. Löysin Intialaisen linssikeiton ohjeen josta muokkasin sitten itselleni sopivan.

2dl linssejä
12-14dl vettä
1kasviskuutio
1-2tl currya
ripaus cayenne pippuria
1rkl Sweet chili sausea
tilkka soija kastiketta
1valkosipulin kynsi
½tl sinappia
creme fraichea

Huuhdo linssit ja keitä ne liemikuutiolla, curryllä,cayennepippurilla,chilillä maustetussa vedessä. Lisää joukkoon soija,puristettu valkosipulin kynsi. Keitä n 20 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää joukkoon sinappi (voi jättää poiskin) ja suurin osa creme fraishe purkillisesta. Lisää lautasella vähän creme fraihea ja tee lusikalla hienoja kuvioita keiton pinnalle. Tarjoa rapean vaalean leivän kanssa.

Keiton joukkoon käy mainisti myös broileri, sen voi lisätä soseutuksen jälkeen. Tähän tarkoitukseen oiva on tähteeksi jääneet broilerinpalat.

Ei kommentteja: