sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Tuliset chililihapullat tabascokastikkeessa

140g tomaattipyrettä
1dl korppujauhoa
1,5dl piimää
1dl kreikkalaista jogurttia
1 kananmuna
400g jauhelihaa
1 iso sipuli pieneksi silputtuna
2-4 kynttä valkosipulia
makeaa chilikastiketta maun mukaan
tabascoa maun mukaan
cayennepippuria
chilijauhetta tai jalopenoa

Sekoita korppujauhot piimä,jogurtti ja tomaattipyre sekoitetaan kulhossa yhteen. Lisätään jauhelihan joukkoon. Lisää kananmuna,sipuli ja mausteet. Itse tykkäämme tulisesta joten chilikastiketta, chiliä ja tabascoa on reilusti mutta kannattaa alottaa vähemmällä määrällä jos ei ole tottunut.

Mutoile taikinasta lihapullia ja paista +200C kypsiksi (paistoaika n 15-30min riippuen minkäkokoisia pullia tekee)

Tabascokastike

Tomaattipyreetä tai paseerattua tomaattia n 2dl
1 rkl Oliiviöljyä
tilkka vettä (jos käyttää pyrettä niin kannattaa ohentaa vedellä, paseerattu tomaatti saattaa olla löysempää jollon sitä ei tarvitse ohentaa)
tabascoa maun mukaan (meillä tabasco alkaa olemaa liian mietoa joten käytämme sitä todella reilusti)
ripaus suolaa
1 tl etikkaa

Sekoita tomattipyreen joukkoon muut aineet ja kuumenna kattilassa niin että seos kuumenee. Sitä ei tarvitse oikastaan paljon keitellä vain pikainen kiehautus riittää.

Tarjoile kypsät lihapullat nuudelien kera, laita reilusti kastiketta ja päälle vielä creme fraishea tai kreikkalaista jogurttia (tasaa tulisuutta)

Tarjoa heti, lämmittää viileänä päivänä :-)

Ei kommentteja: