sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Friteeratut riisipallot dippikastikkeiden kera



Riisipallot

3½dl puuroutuvaariisiä
1 sipuli pieneksi hakattuna
(valkosipulin kynsi)
200g juustoraastetta
3 kananmunaa joista 1kokonanen ja 2 keltuaista massaan.
korppujahoja
ripaus suolaa
mustapippuria


Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko sipuli (valkosipuli)ja lisää riisin joukkoon. Lisää juustoraaste, 1muna ja 2 munan valkuaiset. Lisää korppujauhoja kunnes seos on käsin muovailtavaa.

Pyörittele massasta palloja ja kastele kananmunan valkuaiseen ja sen jälkeen korppujauhoon. Friteeraa kuumassa öljyssä (tai friteerauskeittimessä) kauniin kullan ruskeiksi.

Taikinan voi vaikka jakaa kahtia ja lisätä puoleen taikinaan vielä tölkin tonnikalaa tai katkarapuja murskattuna+tilliä+sitruunamehua.

Dipiksi käy hapanimelä kastike ja tulinen chilikastike ja tietysti kaikki tässäkin blogissa jo esiintyneet dippikastikkeet :-)

Hapanimeläkastike

½dl siirappia
½dl valkoviinietikkaa
1rkl soijakastiketta
1rkl tomaattipyrettä (tai 1 tuoreesta kaltatusta tomaatista tehty survos)
1-1½rkl maissijauhoja
tilkka vettä

Laita siirappi, viinietikka, soijakastike, tomaattipyre kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Suurusta veteen sekoitetulla maissijauholla ja anna hautua hiljalleen viitisen minuuttia.
Mausteeksi voi laittaa ripauksen inkivääriä ja aavistuksen chiliä


Tulinen chili kastike

2dl Purkki paseerattua tomaattia tai 2 kaltattua tomaattia soseutettuna
tabascoa tms tulista kastiketta
loraus etikkaa
suolaa
mustapippuria
paprika tai chili jauhetta
1rkl maissijauhetta
vesitilkka

Laita kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Suurusta vesitilkkaan sekoitetulla maissijauholla. Anna hautua pari minuuttia, tarkista maku


Riisipalloja voi kastaa kastikkeisiin ja nauttia mauista. Erilaiset dipit saavat nämä maistumaan erilaisille..

Tomaattidippi

2dl ruokajogurttia kuten partaäijä tai lidl kreikkalainen jogu, tai kermaviili
(½dl majoneesia)
2rkl tomaattipyrettä
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta tai chilijauhetta

Valkosipulidippi

2dl ruokajogurttia kuten partaäijä tai lidl kreikkalainen jogu, tai kermaviili
(½dl majoneesia)
Dippiä voi ohentaa myös ruokakermalla jos meinaa tulla liian paksua..
2 valkosipulin kynttä
(ruohosipulin vartta)
1 tl etikkaa
mustapippuria
suolaa





Tarjoa riisipallojen kera salaattia ja vaikka maustettuja tulisia broilerin siipiä,paneroitua kalaa jne.


















Ei kommentteja: