perjantai 15. tammikuuta 2010

Täytetty lihamureke ja uunijuureksia

Lihapullataikina

700g jauhelihaa
1,5dl korppujauhoa
3dl piimää
2 munaa
1tlk tomaattipyrettä
2 sipulia
2rkl siirappia
1 tl suolaa, pippuria yms maustetta

Sekoita piimän sekaan korppujauhot ja anna turvota hetken. Lisää joukkoon silputtu sipuli,kananmunat (rikottuna), tomaattipyre,jauheliha. Sekoita taikina tasaiseksi käsin tai koneella. Lisää joukkoon siirappi ja mausteet.Suolan määrä on omasta mausta kiinni ja sitähän on hyvä vähentää.

Täyte
esim: makkaraa ja juustoa
kinkkusuikaleita ja juustoa
(kasviksia
sieniä jne jne)


Levitä mureketaikina öljytylle voi/leivinpaperille levyksi. Laita levylle täyte aineet .
Käytin tässä nyt makkaraa ja juustoa eli yhden atrian punaisen tai hk sinisen lenkin puolikas, silputaan ihan pieneksi. Myös kinkkusuikaleet ovat oikein käteviä.Makkaroiden päälle juustoraastetta.
Rullaa paperia apuna käyttäen mureke rullaksi ja pyöräytä uunivuokaan tai pellille (käytä syvää ettei liemi pääse läikkymään...ja muotoile vielä päät ja päälinen kauniiksi märillä käsillä.

Samaan vuokaan murekkeen kanssa voi laittaa pilkottua lanttua, porkkanaa ja muita kasviksia.

Paista 200 asteessa n 45-50 min. Murekkeen päällä kuuluu olla kaunis väri.

Ei kommentteja: