tiistai 19. tammikuuta 2010

Pitsaa leivinuunissa


Pitsaa leivinuunissa
Jamie Oliverin pitsapohja ohjeella, jonka löysin täältä

pohja

4dl vehnäjauhoja
1dl durum vehnäjauhoja
1/3tl suolaa
1/3ps kuivahiivaa
1tl sokeria
21/4dl kädenlämpöistä vettä

Täytteeksi
tomaattikastike pyreestä

140gg tomaatti pyrettä tai tetra paseerattua tomaattia.
saman verran vettä, kannattaa ottaa vesi niillä tölkeillä niin saa lopunkin pyreen sieltä pohjalta pois..
tilkka öljyä
mausteita esim suolaa mustapippuria valkosipulia...
kuumenna kattilassa kiehuvaksi ja anna hetken hautua

Tomaattikastikkeen päälle :
paistettuajauhelihaa/paistetettuakanaa/tonnikalaa
ananasta/aurajuustoa/fetaa/persikkaa/tomaattia jne jne
lisää valmiiseen pitsaan vielä maun mukaan oreganoa tai pitsamaustetta

Leikkaa leivinpaperista leipälapiota vähän suurempi pyöreä pala
Kauli pohja ohueksi levyksi alle puoli cm ja niin että leivinpaperi on vähän pitsaa suurempi. Jauhota leivinpaperi ja siirrä pohja sen päälle.
Ohuelti tomaatti kastiketta päälle.
Laita täytettä kevyt kerros ja päälle juusto raastetta. Täytekerroksesta ei kannata tehdä paksua.

Paista pitsat kuumassa uunissa 300C nopeasti kunnes juusto sulaa ja kuplii . Myös reunat saavat hieman väriä.
Itse olen käyttänyt pitsan alla leivinpaperia joka on vain hieman isompi kuin pitsan pohjan koko. Leipälapiolla pitsan saa helposti siirrettyä uuniin ja uunista pois.

Ei kommentteja: