tiistai 30. lokakuuta 2007

Sernik

Tämän muhkean rahkaherkun ohjeen leikkasin kerran lehdestä..

Taustaa:
Sernik on siis Puolalainen herkku jota myydään siellä konditorioissa isoista levyistä leikattavina paloina kilohintaan. Kakkuun tulee runsaasti eli jopa 750g rahkaa ja se on siis kooltaan tavallisen torttuvuoan kokoinen. Kakku on helppo tehdä ja se kannattaa paistamisen jälkeen jäähdyttää kunnolla!!!

Pohja
2/3dl sokeria
180g voita
1keltuainen
hieman vajaa 4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Täyte
750g rahkaa
50g voita
1½dl sokeria
2 munaa
½ps vanilja vanukas jauhetta

Vatkaa sokeri ja keltuainen vaahdoksi. Lisää sulatettu voi.Vatkaa vielä hetki, lisää jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Taputtele taikina voidellun irtopohja vuoan pohjalle ja reunoille.

Vatkaa rahkaan huolellisesti sokeri, munat, ja vaniljavanukasjauhe. Lisää sulatettu voi. Kaada seos pohjan päälle ja paista +175 asteessa n 1 tunti.
Tarjoile jäähdytettynä. Kerma tai vaahdoksi vatkattu vaniljakastike sopivat seuraksi

Täältä löytyy englanninkieliset ohjeet ja kuva ko leivonnaisesta.

Ei kommentteja: