maanantai 5. marraskuuta 2007

Juustoinen nakki stroganoff

Tää on helppo ja maukas pikainen kotiruoka. Määrät on nyt sit meidän perheen mukaiset eli tästä tulee iso annos runsaalla nakkimäärällä..

1 iso paketti nakkeja
1 pieni sipuli
100g sulatejuustoa esim kinkunmakuinen
n ½dl vehnäjauhoja (+vesitilkka n 1dl)
1l vettä
1 lihaliemikuutio
1 herkkukurkkua silputtuna
Mausteet. Pippuria, laakerinlehti

Pilko nakit ja sipuli. Laita paistinpannulle vähän öljyä ja sipulisilppu sekä nakit. Paista seosta vähän aikaa että sipuli pehmenee.
Kaada vesi kattilaan ja laita joukkoon lihaliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita jauhot pieneen vesitilkkaan niin että seos on juokseva ja tasainen. Kaada suurus veteen ja vispaa kierrevispilällä käsin että liemi on tasaista. Lisää n 100g (puolirasiallista) sulatejuustoa ja sekoita kunnes se on sulanut joukkoon. Kaada sipuli nakkiseos liemeen. Lisää mausteet ja lopuksi pilkotut herkkukurkut. Anna hautua jälkilämmöllä kannen alla. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa.

Ei kommentteja: