lauantai 17. marraskuuta 2007

Kermainen possupata

n 500-600g Porsaan ulkofilee
½pkt Sulatejuustoa
2 ruoka kermaa
1-2 sipulia
4-5 porkkanaa
1 laakerinlehti
pippuria
lihaliemikuutio

Tarvitset myös mieluiten kannellisen uunipadan, jos ei ole kannellista pataa niin folionkin voi laittaa uuninvuokan peitteeksi.


Leikkaa porsaan filee n sentin paksuisiksi pihveiksi ja ruskista pannulla sen verran että pinta saa väriä palat voi mausaa tässä vaiheessa myös suolaripauksella. Laita ruskistetut pihvit uunivuokaan ja laita kermaa sen verran että lihat peittyy. Joukkoon n puolipakettia sulatejuustoa, paloitellut porkkanat ja sipulia lohkoina. Mausta laakerinlehdellä, pippurilla ja lihaliemikuutiola. Kuutio kannattaa murustaa pataan.

Laita 175 asteiseen uuniin n tunniksi. Liha on kypsää kun se menee haarukalle helposti palasiksi.
Tarjoillaan keitettyjen perunoiden kanssa

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos ohjeesta. Laitoin lisäksi pataan lanttua ja keräkaalia. Hyvää tuli! T: Jani

Ipu kirjoitti...

laitan tämän uuniin nyt. Herra alikersantti tulee viikon metsäreissulta. On kuulemma nälkä:)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on varmaan herkullista ja suussasulavaa ja sopii gluteenittomillekin, kun ei tarvitse käyttää jauhoja.
Kokeilen viikonloppuna.

Anonyymi kirjoitti...

Tähän ohjeeseen palaan kerta kerran jälkeen... suussasulavan herkullista helposti! Kiitos, Tinttu.