sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Leipätikut

Pitkästä aikaa tulin päivittämään. Tässäpä uusin kokeilu ja hyväksi havaittu luomus. Eli nämä päihittävät kyllä sipsit mennen tullen ja ovat lisäksi paljon tervellisempiä.

Ruisleipää, hyvin käy sellainen vähän vanhentunut leipä joka ei enää ihan tuoreelta maistu.
valkosipulin kynsiä
vettä
tilkka öljyä

Paloittele leipä tikuiksi n 1-2cm paksuiksi
Sekoita kulhoon vettä n pari desiä , purista joukkoon valkosipulia pari kynttä ja lorauta joukkoon tilkka öljyä. Sekoita hyvin.
Laita leipätikut hetkeksi veteen ja pyörittele, nosta lävikköön valumaan. Kannattaa käsitellä ne osissa ettei ihan kaikkea kerralla laita. Pysyvät paremmin ehjänä.
Laita kastellut leivät leivinpaperin päälle pellille ja kuivata uunissa n 200c n 10-15 min.Kunnes ovat hieman rapeita ja vähän väriäkin saaneita. Anna jäähtyä, tikut kovettuvat hieman lisää jäähtyessään. Tarkoitus on että näistä tulee rapeita ja se vesi haihtuu niistä uunissa. Eli siitä se aika riippuu ja tietty isompi määrä tarvii pidemmän ajan.

Dippaa näitä esim tämän kanssa

Erilaisia makuja saat näihin lisäämällä veteen erilaisia mausteita. Esim yrttejä yms

Itse kokeilin myös curryn makuisena ja tein siihen soveltuvan kastikkeen myös. Eli tikut curryn makuisena menee samalla tavalla mutta valkosipulin tille (tai lisäksi) lisätään veteen 1-2rkl curryä riippuen tikkujen määrästä ja omista maku mieltymyksistä. Muitakin vastaavia mausteita voi hyvin lisätä.

Ei kommentteja: