keskiviikko 27. toukokuuta 2009

Ihana lihapullakastike

1dl korppujauhoa
½dl kaurahiutaleita
2d kermaviiliä+½dl ruokakermaa
tai 2½dl kermaviiliä,turkkilaista jogurttia tms
700g jauhelihaa
1-2 munaa

Sekoita kermaviiliin korppujauhot,kaurahiutaleet ja ranskalainen sipulikeittopussi. Sekoita ja anna turvota hetken. Lisää jauheliha ja kananmuna/t. Sekoita hyvin ja pyörittele lihapulliksi. Ruskista pinnasta paistinpannulla ja keskilämmöllä. Niiden ei tarvitse kypsyä kokonaan vain pinta saa väriä. Laita valmiit pullat keraamisen uunivuokan pohjalle.

Kastike

7dl vettä
1lihaliemikuutio
vehnäjauhoa+tilkka vettä
(loraus ruokakermaa)

Kuumenna vesi ja lisää siihen lihaliemikuutio. Kun kuutio on sulanut tee vesitilkast ja vehnäjauhoista suurus jonka sekoitat ohuena nauhana liemeen. Liemi paksunee hieman, tarkoituksena on hieman vettä paksumpi liemi. Arviosta vettä n ½dl ja jauhoja n 4rkl mutta tämän näkee kokeilemalla. Suurus on koostumukseltaan hieman lettutaikinaa muistuttavaa ei ehkä ihan yhtä paksua...

Kaada liemi uunivuokaan lihapullien päälle , kansi päälle (jos on ilman kanttakin onnistuu) ja uuniin 150 astetta ja n puolisen tuntia. Tänä aikana on hyvä keittää perunat.

Lisänä puolukka hilloa ja keitettyjä perunoita+vihersalaatti ja ruisleipää!

ps kastikkeen paksuus määräytyy suurusteen mukaan eli jos jää mielestäsi liian ohueksi tuo kastike niin lisää hieman vesijauhoseosta!

Ei kommentteja: