3dl maitoa
1 muna
1-2rkl perunajauhoa
2-3rkl sokeria (maun mukaan)
3 tl vanilja sokeria (ei vanilliini, vaikka kyllä sekin käy sitä on vain käytettävä varovasti ettei kastike muutu väkeväksi)
Laita kattilaan maito,muna ja perunajauhot ja sokeri. Kuumenna kokoajan sekoittaen kunnes kastike sakenee. Jäähdytä välillä sekoittaen ja lisää haaleaan seokseen vanilja sokeri.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
3 kommenttia:
Miksi vaniljasokeri lisätään vasta jäähtyneeseen kastikkeeseen, eikä alussa kuten muutkin aineet?
Kokeilin tätä äsken, ja ihan hyvää tuli, vaikkakin hieman ehkä raa'alle kananmunalle maistuukin. Olisikohan sitä pitänyt kuumentaa kauemmin? Otin heti pois, kun alkoi hyytyä.
Mä tekisin ehkä vain keltuaisesta, tällä varmasti välttäisi raan kananmunan maun..ainakin useassa ohjeessa käytetään vain keltuianen.
Jos tarvitsee vanilja kastiketta, ja talossa ei ole perunajauhoa, niin voiko kastikkeen tehdä ilman perunajauhoja, vai voiko sen korvata jollain?
Lähetä kommentti