maanantai 9. marraskuuta 2009

Hyvä kakkupohja ohje

4munaa
2dl sokeria
1dl jauhoa... Lue lisää
1dl perunajauhoa
1tl leivinjauhetta
1tl vanilja sokeria

Laita uuni kuumenemaan 150C

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Itse annan sen aina olla pitkään yleiskoneessa n 10 minuuttiakin että on varmasti todella vaalea ja kuohkea vaahto joka ei valu veden lailla vispilästä vaan hitaasi tipahdellen.

Tällä välin voi sekoittaa jauhot ja leivittää vuoan.Perunajauho, vehnäjauho, leivinjauhe sekä vanilja sokeri sekoitetaan yhteen.

Leivitä vuoka kunnolla. Esim öljyllä ja margariinillä+pullapensselillä. Rasvan päälle korppujauhoa ja ylimääräiset pois.

Lisää vähitellen koneen pienellä kierroksella käyden tai varovasti käsin käännellen jauhoseos taikinaan sen voi lisätä siivilän läpi jolloin ei jää pakkuja. Itse olen laittanut koneen pienillä kierroksillä käyden ihan ruokalusikallisen kerrallaan.

Kaada taikina vuokaan ja paista midollä lämmöllä kunnes kakku on kypsä. Älä avaa uuninluukkua paistamisen ensimmäisen puolen tunnin aikana. Tämän kokoisen kakun paistamiseen menee n tunti riippuen koosta ja uunista. Kakku on kypsä kun tulitikkuun ei pistellen kakkua keskeltä jää taikinaa .

Ei kommentteja: