perjantai 19. elokuuta 2011

Juustoiset lihapullat tomaattisessa kastikkeessa


Sain kivan lähetyksen tomaattisäilykkeitä postipakettina. Näistä sitten intouduin uudistamaan lihapullapadan mitä aiemmin olen tehnyt lihaliemi kastikkeen kera hauduttamalla.

1dl korppujauhoa
½dl kaurahiutaleita
2d kermaviiliä+½dl ruokakermaa
tai 2½dl kermaviiliä,turkkilaista jogurttia tms
700g jauhelihaa
Sulatejuustoa 4-5 reilua ruokalusikallista
1-2 munaa

Sekoita kermaviiliin korppujauhot,kaurahiutaleet ja ranskalainen sipulikeittopussi. Sekoita ja anna turvota hetken. Lisää jauheliha ja kananmuna/t. Sekoita hyvin ja pyörittele lihapulliksi. Ruskista pinnasta paistinpannulla ja keskilämmöllä tai 200 asteessa uunissa pellin päällä. Niiden ei tarvitse kypsyä kokonaan vain pinta saa väriä. Laita valmiit pullat keraamisen uunivuokan pohjalle.

Tomaattinen kastike

½l vettä
pari rkl vehnäjauhoja
Sulatejuustoa nokare
Mutti kirsikkatomaattisäilyke purkki
Tinjamia, oreganoa,valkosipulia

Sekoita vehnäjauhot padassa veteen hyvin ja tasaiseksi. Lisää sulatejuusto ja kirsikkatomaattisäilyke + mausteet. Kuumenna padassa lämpöiseksi. Lisää lihapullat joukkoon ja hauduta miedolla lämmöllä uunissa.

Käy tarjottavaksi perunoiden tai pastan kera :-)

Ei kommentteja: