sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Fenkolikeitto

Olin kesällä syömässä erittäin hyvässä ravintolassa ja siellä alkupalaksi valitsin Fenkolikeiton. Ihastuin tavattomasti tästä ja etsin sille ohjeen. Tässä vähän oman pääni mukaan mukaeltu fenkolikeitto, joka kyllä ei varmasti vedä vertaa Holvin vastaavalle.

1 fenkoli
3-4perunaa
1 porkkana
Pätkä purjoa
n 6dl vettä
kasvisliemikuutio
kermaa n 3dl (kuohu)

Pilko ja keitä kasvikset kypsäksi vedessä, lisää liemikuutio siinä vaiheessa kun vesi alkaa kiehua. Soseuta tehokkaalla soseuttimella esim yleiskoneen blenderillä tai sauvasekoittimella. Suosittelen tuota blenderiä sillä se saa aavistuksen verran kuohkeammin ja täydellisemmin kasvikset soseeksi. Lisää puolet kermasta. Vatkaa loppu kerma vaahdoksi ja lisää varovasti käännellen keiton sekaan. Tarjoile heti ja koristele inkiväärivaahdolla tai ranskankermalla ja kuivatulla leipätikulla.

Ei kommentteja: