lauantai 24. tammikuuta 2009

Uunipossua ja kasviksia

1 porsaan ulkofile
sipulia
valkosipulia
punaista, vihreää ja keltaista paprikaa
Porkkanaa
+muita haluamiasi kasviksia
1 omena
lihalientä n ½l
paseerattua tomaattia 1-2dl
mausteita maun mukaan esim yrttejä ja pippureita

Ruskista fileen pinta paistinpannussa molemmin puolin. Tee pintaan viiltoja ja ripottele päälle suolaa ja pippuria myllystä. Laita viiltoihin sipuli ja valkosipuli viipaleita.Kuori ja viipaloi omena, lisää pataan. Paloitele sipuli, paprikat, porkkanat ym kasvikset ja lisää pataan. Laita filee uunivuokaan ja lisää päälle lihaliemi ja paseerattu tomaatti. Lisää esim rosmariinin oksa tms yrttejä,( laakerinlehti)pippureita ja muita haluamiasi mausteita. Myös joku fondi käy hyvin tai soija kastike. Sekaan voi lorauttaa myös hieman punaviiniä tai balsamiviini etikkaa.

Anna hautua n tunnin verran uunissa n 175 asteessa, kunnes liha on kypsä.
(jos haluat porkkanat läpi kypsksi ne kannattaa olla suht ohuita paloja, itse pidän että saa olla purupintaa joten jätin isoiksi lohkoiksi.)

Kun liha on kypsä, nosta se leikkuu laudalle ja viipaloi ohuiksi pihveiksi ja laita ne takaisin pataan tai asettele kauniisti tarjolle esim erilliselle tarjoiluvadille.

Tarjoile keitetyn riisin kera!

Ei kommentteja: