sunnuntai 4. tammikuuta 2009

Marianne juustokakku

Oma muunnelma marianne muru pussin kyljessä olleesta ohjeesta:


puoli pakettia digestive keksiä+50g sulatettua voita tai juoksevaa margariinia
1 prk flora vanillaa
1 prk rahkaa ja
200g tuorejuustoa (tai 2purkkia rahkaa)
2dl kuohukermaa
sokeria maun mukaan
8 liivatelehteä+tilkka vettä
pussillinen marianne murua(+ n 50 g tummaa suklaata muruina)
Päälle voi hyydyttää marjoista marjahyytelön
eli marjoja ja n 4 liivatelehteä) 1 liivatelehti/1dl nestettä tai hyydytettävää ainetta siis..
Itse tein mansikoista ja punaviinimarjoista kastikkeen tälle kakulle.Lisää sokeria!


Murusta digestivet ja lisää niihin sulaa voita sen verran että keksin muruista voi painella tiiviin pohjan. Ei liikaa muuten tulee liian rasvainen pohja. (sen tuntee sormissa)Murustus käy kätevästi puisella survimella tai pussissa kaulimella.Painele irtopohja vuokan pohjalle digestive keksimuru . Valmista täyte.
Flora vanillan voi vatkata vaahdoksi mutta se onnistuu myös nesteenäkin. Sekoita vanilla, rahka ja kuohukerma vatkattuna keskenään. Tarkista maku ja lisää sokeria tarpeen mukaan. Sekoita joukkoon marianne muru (ja tummasuklaa rouhittuna)
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä niin että ne pehmenevät. Kuumenna tilkka vettä ja sulata liivatteet kuumaan veteen. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää täyte kakkuvuokaan keksimurun päälle ja hyydytä vähintään 3tuntia tai seuraavaan päivään.

Jos haluat hyydyttää marjahyytelön päälle, niin voit tehdä sen heti kun kakun täyte on hyytynyt sen verran ettei se sormella koskettaessa ole enää nestemäistä.
(2-3h hyydyttämisen jälkeen)
Laita suleneet marja kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää sokeria maun mukaan. Liota liivatteet kylmässä ja lisää marjasoseen joukkoon. Kaada marjasose kakun päälle ja jatka hyydyttämistä seuraavaan päivään.

(Samanalaisen kakun voi tehdä myös dajm murusista. Silppua sillon ainankin kaksi isoa dajmia mahdollisimman pieneksi hakkelukseksi)

Ei kommentteja: